Om Rakryggad

Rakryggad föddes ur önskan att ingen ska behöva ha ont i onödan. Alla ska få en chans att bli bättre oavsett det handlar om att få ett bra vardagsliv till elitidrottaren som vill nå sina mål. Grundaren, Mats Grönblads, filosofi bygger på att alltid ställa en noggrann diagnos. En bra klinisk bedömning ligger till grund och säkerställer att patienten får fullständig och effektiv behandling med hjälp av sjukgymnastik / fysioterapi.

Läs mer Behandlingar Om Mats Kontakta oss

Det är alltid patienten som är i centrum och visar diagnosen att sjukgymnastik inte är rätt vårdnivå kan vi skicka dig vidare till röntgen eller läkare för kompletterande vård. Det viktigaste är alltid att patienten får rätt behandling från början.

Mats har alltid utgått från att tänka kritiskt i sin bedömning och fundera ut vilken väg som är rätt att följa. Det finns nämligen flera olika riktningar att gå. Det handlar om sjukgymnastik där träningen riktas noggrant för att få igång din muskel/led. Men även om akupunktur, mobilisering, manipulering för att behandla värk eller stelhet. Lättare mjukdelsmobilisering och töjningar som komplement till behandling av spända muskler. Det är viktigt att patienten får en ökad förståelse för att förebygga framtida besvär. Därför kan det också handla om utbildning i hållningslära, ergonomi/belastning i sittande, stående positioner och rörelseanalyser. Artrosskola är ett bra komplement till din träning där du får lära dig anatomi, fysiologi samt hur du skall hantera dina ledbesvär. 

Rakryggad är delaktig i flera ortopediska vårdkedjor vad gäller allmänna frakturer, operationer, olika knäskador, både mjuka – korsband/meniskskador/ledbandsskador och hårda – frakturer.  Även axlar/skuldror där certifiering finnes för detta via Axelina kurser.

Rakryggad engageras också i riktade ergonomi utbildningar till företag, högskola, kristianstad kommun.

Hos Rakryggad kan du få hjälp med allt  ifrån akuta skador till kroniska. Det gäller idrotts- och motionsskador till artros- och balansproblem. Exempel på vanligt förekommande skador är ledband och korsbandsskador,  värk i höfter och knä, huvudvärk, yrsel, neurologiska sjukdomar, seninflammation, seninklämningar, stelhet, muskelvärk, diskbråck. 

Med hjälp av sjukgymnastik/fysioterapi, som är en riktad träning mot muskelvärk, stelhet och onda leder, finner vi tillsammans vägen som oftast leder till hjälp.

För din patientsäkerhet bygger all behandling på vetenskap och beprövad erfarenhet. Du kan känna dig trygg och alla är välkomna att söka!

Från Instagram

Behandling med sjukgymnastik

Behandling innebär konkret akupunktur, mobilisering, manipulering, rehabträning på fullt utrustad mottagning, hemträning enligt noggrann instruktion/ordination.

Exempel på besvär som vi behandlar är:

Om Mats Grönblad

Bakom Rakryggad hittar vi Mats Grönblad. Mats har alltid tyckt om att röra på sig. Intresset för att träna, må bra och ha kul har därför varit stort. Han har deltagit i lagidrotter som t.ex. fotboll och spelat badminton. Efter sin idrottskarriär siktade han mot att bli sjukgymnast, som verkade lockande.

Han tog examen 1988 vid Lunds Universitet och blev därmed legitimerad sjukgymnast. Det har varit ett klockrent val, tycker Mats, eftersom han gillar tydlighet, kommunikation och att få hjälpa människor. Han har under åren genomfört flera utbildningar som intresserat honom och provat på flera områden inom branschen. Han har bl. a arbetat inom ortopedi för att specialisera sig inom ledbesvär, belastningsbesvär och frakturskador.

Mats har även arbetat på vårdcentral som distriktssjukgymnast för mer allmänna åkommor. Därefter verkade han en period inom företagshälsovården för att lära sig att tänka förebyggande. Även det ledarskap som han har utvecklat under många år som fotbollstränare och F&S ledare har han stor nytta av idag.

Med den samlade erfarenheten i bagaget kände han sig mogen att starta upp en egen mottagning som fick namnet Rakryggad.

Och fotbollen har han inte släppt helt och hållet utan arbetar idag med KDFF, stadens allsvenska damlag, som sjukgymnast i det medicinska teamet.