Ont i ryggen?

Har du ont någonstans i din kropp och vill få hjälp. Ja då har du hamnat rätt. Rakryggade erbjuder undersökning, rehabilitering och behandling av smärta och skador i kroppens muskler och leder.  

Behandlingar

Behandlingsalternativen beror på vad vi finner i undersökningen. Det gäller att hitta orsaken till besvären och tänka på kroppen som en funktionell enhet. Kroppens muskler samverkar och hjälper varandra. Svaghet och inaktivitet i en muskel eller muskelgrupp skapar obalans och dåligt stöd vilket kan ge lokala besvär men inte sällan värk och stelhet på ett helt annat ställe i kroppen. Detta påverkar leder och muskler negativt och till slut säger kroppen ifrån. Man får ont helt enkelt. 

Behandlingar som kan bli av för att avhjälpa dina problem är aktiv mobilisering/träning som hjälper dina leder och stärker dina muskler. Tillsammans går vi igenom ett träningsprogram som du gör hemma och vid behov också på mottagningen, där du får stöd. Behövs det kompletterar vi med töjningar/passiv mobilisering av muskler och leder, manipulation av leder om det behövs som förstärkt åtgärd. Akupunktur är en viktig hjälp vid värk som oftast hjälper mycket bra.